Aktuellt

2023-06-01

Träffa oss i Almedalen!

Träffa oss i Almedalen!

Sjöbefälsföreningen kommer att hålla ett seminarium i Almedalen tillsammans med Seko sjöfolk och Svensk sjöfart, inom ramen för vårt samarbete Blå Tillväxt. Seminariet har titeln "Hur håller sjöfarten Sverige flytande i kris och krig?" 

Om du är i Almedalen är du varmt välkommen att komma dit och lyssna!

Hur håller sjöfarten Sverige flytande i kris och krig?
Arrangör: Svensk Sjöfart, Seko Sjöfolk, Sjöbefälsföreningen (Blå Tillväxt)
Datum och tid: 28 juni 2023, kl. 09.30-10.15
Plats: Maritim Mötesplats, Hamngatan 1, Visby

Läs mer »
2023-05-03

Digitalt forum om förtidspension

Digitalt forum om förtidspension

Den 16 maj anordnar Sjöbefälsföreningen ett digitalt forum med Jonas Hellström från PRI, som administrerar sjöbefälens förtidspension ITP Sjö och Skärgård. Han kommer att berätta om hur förtidspensionen fungerar, vilka villkor som finns och vad man ska tänka på om man vill ansöka. Efteråt kommer det att finnas tillfälle att ställa frågor till Jonas.

Läs mer »
2023-05-02

Utlandsavtalen klara

Utlandsavtalen klara

I slutet av april kom Sjöbefälsföreningen överens med Sarf om ett nytt utlandsavtal. Resultatet av förhandlingarna blev att lönerna i de fartyg som omfattas av utlandsavtal uppräknas från den 1 februari 2023 med 5,5 procent. Lönerna har justerats med hänsyn till effekten av ändringar i skattesystemet, nya kost- och traktamentesersättningar samt ändringar avseende löner och tillägg enligt uppgörelsen i storsjöavtalet. Det kan noteras att storsjöavtalets bruttolönehöjning på 4,1 procent motsvarar en nettolönehöjning på 5,5 procent.

Läs mer »
2023-04-21

Löneökningar på 7,4 procent i Strömma- och Styrsöavtalen

Löneökningar på 7,4 procent i Strömma- och Styrsöavtalen

Idag har Sjöbefälsföreningen tecknat nya avtal med Almega gällande Strömma- och Styrsöavtalen. Avtalen ger löneökningar på 7,4 procent i ett tvåårsavtal. 
– Märket den här gången landade på 7,4 procent, vilket är historiskt högt. Med ökade kostnader i samhället så vet vi att det viktigaste för våra medlemmar är höjd lön, och därför har vi prioriterat det i avtalsförhandlingarna den här gången, säger Oscar Lindgren, vd för Sjöbefälsföreningen.

Läs mer »
2023-04-20

Nytt avtal på Storsjösidan ger löneökningar på 7,4 procent

Nytt avtal på Storsjösidan ger löneökningar på 7,4 procent

Sjöbefälsföreningen och Sarf har idag kommit överens om ett nytt avtal på Storsjösidan. Förhandlingarna resulterade i ett rent lönepåslag med märket på 7,4 procent över två år.
– Märket blev historiskt högt den här gången, vilket vi är nöjda med. Med stigande kostnader i samhället så är höjd lön det viktigaste för våra medlemmar och därför har vi prioriterat det framför andra yrkanden, säger Oscar Lindgren, vd för Sjöbefälsföreningen.

Läs mer »
2023-04-03

Sjöbefälsföreningen deltog i möte med Nordiska Maskinbefälsfederationen

Sjöbefälsföreningen deltog i möte med Nordiska Maskinbefälsfederationen

I slutet av mars deltog Sjöbefälsföreningen i NMF:s, Nordiska Maskinbefälsfederationens, möte i Norge. Under mötet diskuterades bland annat problematiken med att Polarkoden inte tar hänsyn till den specialkompetens som krävs på maskinsidan vid drift i polarområden. När NFBK, Nordisk Fartygsbefälskongress, under 2022 antog en ny policy gällande sjöfart i arktiska områden dröjde det inte länge förrän den också var antagen av medlemmarna inom ITF MSC. Även NMF ställer sig bakom denna policy med några ytterligare kompletteringar.

Läs mer »
2023-03-30

Uppdatera din mailadress!

Uppdatera din mailadress!

I höst är det kongressval där du som är aktiv- eller interaktiv medlem får möjlighet att rösta på de kandidater som du tycker ska bli kongressombud. Men för att få rösta måste du ha uppgett en aktuell e-postadress till oss i föreningen.

Läs mer »
2023-03-30

Dags att nominera till kongressombud!

Dags att nominera till kongressombud!

Känner du någon som vill vara med och påverka vad Sjöbefälsföreningen ska arbeta med i framtiden och vilka frågor som ska prioriteras? Eller är det kanske du själv som vill engagera dig? Då ska du nominera till kongressombud!

Läs mer »
2023-03-17

Lär dig mer om dina förmåner på Kollektivavtalets dag

Lär dig mer om dina förmåner på Kollektivavtalets dag

Fler än 9 av 10 anställda i Sverige omfattas av kollektivavtal och har därmed pension och försäkring via jobbet. Därför firar vi Kollektivavtalet dag den 17 mars. 

Kollektivavtalad tjänstepension och försäkring är något fantastiskt och unikt – det är en trygghet och stöd för arbetsgivare och mer pengar i plånboken för dig som anställd.
Exempel på pension och försäkring som ingår i kollektivavtalet:

Läs mer »

Sidor