Aktuellt

2023-01-18

Sjöbefälsföreningen vann i Arbetsdomstolen

Sjöbefälsföreningen vann i Arbetsdomstolen

Sjöbefälsföreningen har drivit en tvist i Arbetsdomstolen mot skärgårdsrederiet Rederi Ballerina och Almega gällande minusvederlag. Idag meddelades Arbetsdomstolens dom, som är till Sjöbefälsföreningens fördel. Ballerina och Almega ska betala skadestånd till Sjöbefälsföreningen på 40 000 kronor, samt rättegångskostnader.

Läs mer »
2022-12-14

Öppettider i jul

Öppettider i jul

Under jul- och nyårshelgerna kommer Sjöbefälsföreningens växel att ha kortare öppettider. Följande tider är växeln öppen:

23 december 8–15
26 december Stängt
27–30 december 8-11.30
2–5 januari 8-11.30
6 januari Stängt

Det går alltid bra att maila till sbf@sjobefal.se. Mail som inkommer när växeln är stängd läses nästkommande vardag.

Sjöbefälsföreningen önskar en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
 

Läs mer »
2022-11-17

Förberedelser inför avtalsrörelsen

Förberedelser inför avtalsrörelsen

Nästa år är det avtalsrörelse. För att förbereda sig i god tid samlades styrelsen med företrädare för alla klubbar för att diskutera vilka yrkanden som ska drivas.

– Avtalskonferensen har varit väldigt givande med många bra diskussioner, säger Sjöbefälsföreningens vd Oscar Lindgren.

Läs mer »
2022-11-17

Delta i undersökning om social trygghet ombord

Delta i undersökning om social trygghet ombord

Projektet Redo 2 undersöker social trygghet ombord, i relation till sjösäkerheten. De behöver nu hjälp från ombordanställda och studenter på sjöprogrammen att fylla i en undersökning om erfarenheter från vardagen till sjöss. Undersökningen tar cirka tio minuter att fylla i och man är helt anonym.

Studien undersöker hur arbetsklimat och säkerhet ombord påverkas av den sociala tryggheten i arbetslaget.

Läs mer »
2022-11-17

Nytt avtal skapar 17 nya befälsjobb

Nytt avtal skapar 17 nya befälsjobb

Sjöbefälsföreningen har undertecknat ett nytt avtal med Stena Line som tryggar deras framtida försörjning av driftsbefäl och samtidigt skapar nya arbetstillfällen.

– Efter alla varsel och neddragningar som har varit under pandemin så känns det extra roligt att få underteckna ett avtal som faktiskt skapar minst 17 nya tjänster, säger Sjöbefälsföreningens förhandlingschef Lennart Jonsson.

Läs mer »
2022-10-31

NMF höll kongress i Stockholm

NMF höll kongress i Stockholm

I slutet av oktober höll NMF, Nordiska Maskinbefälsfederationen, kongress i Stockholm. Där beslutades att stödja den gemensamma avsiktsförklaringen från Nordic Navigators om förbättrad sjösäkerhet i Arktis. Följande punkter är också godkända av ITF MSC i oktober 2022, för att garantera säkerheten för alla som har sitt arbete ombord på fartyg som verkar i polarvatten:
• Tills det är obligatoriskt i Polarkoden ska alla utsedda och tilldelade uppgifter för personer som tjänstgör på denna typ av fartyg som trafikerar polarvatten ha adekvat utbildning och förtrogenskap.

Läs mer »
2022-10-18

Nya möjligheter för anställda att studera

Nya möjligheter för anställda att studera

Från 1 januari 2023 finns nya möjligheter för dig som är anställd att kompetensutvecklas genom studier, för att stärka din ställning på arbetsmarknaden. Du kan ansöka redan nu. Förutom ett nytt offentligt omställningsstudiestöd finns ett kompletterande kollektivavtalat studiestöd för dig som är privatanställd tjänsteman.

Läs mer »

Sidor