Aktuellt

2019-12-09

Nominera till förtroendeuppdrag!

Nominera till förtroendeuppdrag!

Känner du någon som skulle passa bra i Sjöbefälsföreningens styrelse eller är du själv intresserad? Eller skulle du vilja bli revisor, sitta i valberedningen eller i någon av kommittéerna? Nu är det dags att nominera till förtroendeuppdrag i Sjöbefälsföreningen för kommande kongressperiod 2020–2024. Styrelsen har fyra ordinarie möten per år, oftast på kansliet i Skarpnäck, under två dagar. Revisorerna granskar kontinuerligt Sjöbefälsföreningens räkenskaper, samt ser till att föreningen följer stadgar och kongressbeslut.

Läs mer »
2019-12-09

Viktig information om kongressvalet

Viktig information om kongressvalet

Nu är länken till kongressvalet utskickad. Alla som har angett en korrekt mailadress till Sjöbefälsföreningen senast den 10 november i år ska ha fått valsedeln via e-post.

Läs mer »
2019-11-22

Dags att skriva motioner!

Dags att skriva motioner!

Nu är det dags att börja skicka in motioner till kansliet inför kongressen i juni 2020. En motion är en text som handlar om något du vill att föreningen ska jobba för de kommande fyra åren. Din motion måste vara inskickad senast den 2 mars 2020 för att den garanterat ska tas upp på kongressen. På kongressen beslutas sedan om motionen ska bifallas, avslås eller om annan åtgärd ska tas.

Läs mer »
2019-11-11

Sjöbefälsföreningen har en ny ombudsman

Sjöbefälsföreningen har en ny ombudsman

Från och med början av november har Sjöbefälsföreningen en ny ombudsman. Karl Huss är sjöingenjören som tidigare jobbat på oljerigg och som brinner för att förbättra villkoren för de som jobbar på INT-avtalet. 

Berätta lite om dig själv!

Läs mer »
2019-11-11

Förbundsjurist Mats Johansson har slutat

Förbundsjurist Mats Johansson har slutat

Sjöbefälsföreningens förbundsjurist Mats Johansson har slutat sin anställning, efter 18 år hos föreningen. Han går vidare mot nya utmaningar på ett nytt jobb och föreningen önskar honom ett stort lycka till!

Samtidigt söker föreningen efter en ny förbundsjurist. Är du intresserad eller vill du veta mer? Skicka ett mail till vår vd Mikael Huss på mikael.huss@sjobefal.se

Läs mer »
2019-09-16

Biljett till bokmässan

Biljett till bokmässan

Bokmässan hålls den 26–29 september och där kommer bland annat Sjöfartens kultursällskap att finnas på plats. Sjöbefälen har fått biljetter till mässan som vi lottar ut bland Sjöbefälsföreningens medlemmar. Är du intresserad av att få en biljett till mässan så skicka ett mail till sjobefalen@sjobefal.se och skriv ditt namn och adress som du vill få biljetten skickad till. Skriv även att det gäller biljett till bokmässan.  

Läs mer »
2019-09-16

Välkommen till facklig grundkurs!

Välkommen till facklig grundkurs!

Nu är anmälan öppen till årets fackliga grundkurs som kommer att hållas den 19-20 november i föreningens lokaler i Skarpnäck utanför Stockholm. Kursen kommer att behandla föreningens uppbyggnad, våra kollektivavtal och grundläggande arbetsrätt. Temat för årets kurs är Kränkande särbehandling, där vi bland annat går igenom hur du som chef ska hantera anmälningar om kränkande särbehandling och sexuella trakasserier.

Läs mer »
2019-08-23

Stuglottningen avslutad

Stuglottningen avslutad

Nu ska alla som har anmält intresse för någon av föreningens fjällstugor ha fått svar. Svaret ska ha kommit till din privata mailkorg, och om du inte har fått något svar kan du höra av dig till kansliet på: sbf.stugor@sjobefal.se. Den 16 september klockan 13.00 släpps de veckor som fortfarande är lediga efter lottningen på vår hemsida. Till dessa veckor är det först till kvarn.

Läs mer »

Sidor