Omvärldsbevakning

2022-08-01

"Vi ställs inför en utmaning när larmen blir mer och mer avancerade"

Det råder brist på sjöräddare på Gotland. De har inte kunnat åka på ett larm på grund av bristen. Konsekvenserna kan bli stora när ...<br/><br/>när nöjestrafiken blir mer och mer äventyrlig, enligt John Jonsson ytbärgare hos Sjöfartsverket. "Det är en otrolig frustration", säger han.

The Swedish Club öppnar kontor i Singapore

The Swedish Club öppnar nytt kontor i Singapore. Det är ett fullservicekontor som ansvarar för bolagets kunder i Asien.<br/><br/>mot ansikte. Genom att vara en del av denna unika sjöfartsgemenskap kan klubben erbjuda många möjligheter för ytterligare expansion i den

2022-08-01

Lotsbrist skapar förseningar för sjöfarten på Vänern

Väntetiderna på lots kan ibland vara långa för inlandssjöfarten på Vänern, Göta älv och i Mälaren. Sjöfartsverket har stora ...<br/><br/>seniort befäl för vår lotsutbildning så vi får göra en del omtag”, säger Andreas Arvidsson, affärsområdeschef lotsning, vid Sjöfartsverket.

2022-07-28

Tallink släpper Åbotrafiken

Det kommer trista nyheter för sjöfarten mellan Finland-Åland-Sverige i dag. Tallink Group har beslutat ta två av sina stora fartyg ur ...<br/><br/>-Åland-Åbo, säger kommunikationschefen Erika Janson till Ålands Sjöfart.

Styrelsen för Tallink Group har också beslutat starta processen